Join Telegram Group Join Now
Join Facebook Group Join Now
World GK Questions and Answers

World GK Questions and Answers: 100+ Important Competitive Exam Q&A

World GK Questions and Answers

World GK Questions and Answers is the most important section of General Knowledge/ General Awareness subject for different competitive exams like Railway Group D, Railway Exam, SSC CGL, SSC CHSL, Bank PO, PSC Exam, UPSC, etc. This General Knowledge Questions and Answers section aims to test candidates’ GK Knowledge about various topics related to world gk questions and answers. There is no fixed pattern by which world General Knowledge questions are asked in the competitive exams. The questions can be put up from World economics, history, geography, etc. That’s why it is important for aspirants to go through as many World Gk Questions with answers as possible for the exam preparation.

In this post, you learn the latest updates on World General Knowledge Questions and Answers for the preparation of various competitive exams. We are updating the questions regularly. If you too have any questions or doubt then you can post them in the comment section below.

World GK Questions and Answers 2022

Q1. The total number of continents in the World is

(A) 5
(B) 6
(C) 7
(D) 9

Answer: (C) 7

Q2. Total number of oceans in the World is

(A) 3
(B) 5
(C) 7
(D) 12

Answer: (B) 5

Q3. Which one is the largest ocean in the World

(A) Indian
(B) Pacific
(C) Atlantic
(D) Arctic

Answer: (B) Pacific

Q4. Which one is the smallest ocean in the World

(A) Indian
(B) Pacific
(C) Atlantic
(D) Arctic

Answer: (D) Arctic

Q5. Dead Sea is located between which two countries

(A) Jordan and Sudan
(B) Jordan and Israel
(C) Turkey and UAE
(D) UAE and Egypt

Answer: (B) Jordan and Israel

>> Also read: the Indian States and their Capitals list

Q6. Which country gifted the ‘Statue of Liberty’ to USA in 1886

(A) French
(B) Canada
(C) Brazil
(D) England

Answer: (A) French

Q7. In which ocean ‘Bermuda Triangle’ region is located

(A) Atlantic
(B) Indian
(C) Pacific
(D) Arctic

Answer: (A) Atlantic

Q8. Which country is also known as ‘Land of the Midnight Sun

(A) Greenland
(B) Iceland
(C) Ireland
(D) Norway

Answer: (D) Norway

Q9. Which country is known as the ‘playground of Europe

(A) Austria
(B) Holland
(C) Switzerland
(D) Italy

Answer: (C) Switzerland

Practice World GK Questions and Answers Free Mock Test for Competitive Exams

Q10. Which country is also known as the ‘Land of Rising Sun

(A) Japan
(B) New Zealand
(C) Fiji
(D) China

Answer: (A) Japan

Q11. Which country is also known as the ‘Land of Thousand Lakes’

(A) Iceland
(B) Norway
(C) Finland
(D) Switzerland

Answer: (C) Finland

Q12. Which country is known as the ‘Land of Thunderbolts’

(A) China
(B) Bhutan
(C) Mongolia
(D) Thailand

Answer: (B) Bhutan

Q13. In which country, white elephant is found

(A) India
(B) Sri Lanka
(C) Thailand
(D) Malaysia

Answer: (C) Thailand

Q14. Which continent has the highest number of countries

(A) Asia
(B) Europe
(C) North America
(D) Africa

Answer: (D) Africa

Q15. Which one is the largest producer of tea in the World

(A) China
(B) Sri Lanka
(C) India
(D) Kenya

Answer: (A) China

Q16. Which country is the largest producer of coffee in the World

(A) Vietnam
(B) Brazil
(C) Colombia
(D) Mexico

Answer: (B) Brazil

Q17. In which country, ‘Suez Canal’ is located

(A) UAE
(B) Turkey
(C) Iran
(D) Egypt

Answer: (D) Egypt

Q18. Which two seas are joined by the Suez Canal

(A) Bering Sea and Red Sea
(B) Mediterranean Sea and the Red Sea
(C) Baltic Sea and Libyan Sea
(D) None of the above

Answer: (B) Mediterranean Sea and the Red Sea

Q19. Mount Etna, one of the most active volcano in the World is located in

(A) Italy
(B) Japan
(C) Peru
(D) Fiji

Answer: (A) Italy

Q20. Which country is known as the ‘Battleground of Europe’

(A) French
(B) England
(C) Ireland
(D) Belgium

Answer: (D) Belgium

Join Telegram Group Join Now
Join Facebook Group Join Now

Leave a Comment

Your email address will not be published.