Join Telegram Group Join Now
Join Facebook Group Join Now
World GK Questions and Answers

World GK Questions and Answers: 100+ Important Competitive Exam Q&A

World GK Questions and Answers 2022

Q21. Which country is also known as the ‘Land of Tulips’

(A) Italy
(B) Switzerland
(C) Netherlands
(D) Greece

Answer: (C) Netherlands

Q22. Which one is the longest continental mountain range in the world

(A) Himalaya
(B) Andes
(C) Rocky Mountains
(D) Ural Mountains

Answer: (B) Andes

Q23. How many countries were participated as founding member of United Nation

(A) 45
(B) 50
(C) 51
(D) 75

Answer: (C) 51

Q24. Which one is the largest tropical rain forest in the world

(A) Amazon
(B) Bosawas
(C) SouthEast Asian Rain Forest
(D) Daintree Rain Forest

Answer: (A) Amazon

Q25. Which river is flowing through Grand Canyon in Arizona, USA

(A) Missouri River
(B) Colorado River
(C) Mississippi River
(D) Yukon River

Answer: (B) Colorado River

Q26. Which one is the World’s highest-altitude civilian airport

(A) Daocheng Yading Airport, China
(B) Kushok Bakula Rimpochhe Airport, Leh
(C) Qamdo Bamda Airport, China
(D) None of the above

Answer: (A) Daocheng Yading Airport, China

Q27. In which year Hong Kong become a part of China after British Rule

(A) 1982
(B) 1989
(C) 1995
(D) 1997

Answer: (D) 1997

Q28. Which one is the biggest island in the World

(A) Borneo
(B) Finland
(C) Sumatra
(D) Greenland

Answer: (D) Greenland

Q29. The world’s longest straight road without any corners is located in

(A) USA
(B) Australia
(C) Saudi Arabia
(D) China

Answer: (C) Saudi Arabia

Q30. Which mountain is known as the ‘Roof of the World’

(A) Andes
(B) Himalaya
(C) Karakoram
(D) Pamir

Answer: (D) Pamir

Q31. In which country, Yellowstone National Park is located

(A) Russia
(B) Canada
(C) Brazil
(D) USA

Answer: (D) USA

Q32. Which river is passing through the Paris City

(A) Seine
(B) Thames
(C) Nile
(D) Volga

Answer: (A) Seine

Q33. In which country the tallest waterfall of the world ‘Angel Falls’ is located

(A) South Africa
(B) Peru
(C) Norway
(D) Venezuela

Answer: (D) Venezuela

Q34. Emu bird is found in the country

(A) New Zealand
(B) Japan
(C) Australia
(D) Thailand

Answer: (C) Australia

Q35. Which country has the highest number of time zones

(A) England
(B) France
(C) Russia
(D) China

Answer: (B) France

Q36. Which country has the most number of lakes

(A) Canada
(B) USA
(C) Finland
(D) Brazil

Answer: (A) Canada

Q37. Which one is the capital of Spain

(A) Barcelona
(B) Madrid
(C) Seville
(D) Lisbon

Answer: (B) Madrid

Q38. The only continent in the world without a desert is

(A) North America
(B) Asia
(C) Africa
(D) Europe

Answer: (D) Europe

Q39. Which one is the tallest tower in the world

(A) Tokyo Skytree, Japan
(B) CN Tower, Canada
(C) Canton Tower, China
(D) KL Tower, Malaysia

Answer: (A) Tokyo Skytree, Japan

Q40. Which river flowing through the London City, England

(A) River Severn
(B) River Thames
(C) River Severn
(D) None of the above

Answer: (B) River Thames

Join Telegram Group Join Now
Join Facebook Group Join Now

Leave a Comment

Your email address will not be published.