Join Telegram Group Join Now
Join Facebook Group Join Now
World GK Questions and Answers

World GK Questions and Answers: 100+ Important Competitive Exam Q&A

World GK Questions and Answers 2022

Students can learn and prepare General Knowledge/ General Awareness for competitive exams like Railway Group D, RPF, SSC GD, IBPS, Bank PO, State PSC, and UPSC in this website “Article EZ”. We update the latest govt jobs notifications and General knowledge for any type of student. So join our Telegram group for new notifications.

Q41. Which country has the highest percentage of land is covered by forest area

(A) Malaysia
(B) Laos
(C) Brazil
(D) Suriname

Answer: (D) Suriname

Q42. Which country is known as the ‘Land of White Elephant’

(A) Indonesia
(B) Myanmar
(C) Thailand
(D) Brunei

Answer: (C) Thailand

Q43. Which one is the biggest waterfall in Niagara Falls

(A) Horseshoe Falls
(B) American Falls
(C) Bridal Veil Falls
(D) None of the above

Answer: (A) Horseshoe Falls

Q44. Which country has the World’s largest prison population

(A) India
(B) China
(C) USA
(D) Brazil

Answer: (C) USA

Q45. The historic city of ‘Machu Picchu’ is located in the country

(A) Bolivia
(B) Uruguay
(C) Argentina
(D) Peru

Answer: (D) Peru

Q46. ‘Salar de Uyuni’, the largest salt lake in the world is located at

(A) USA
(B) Greece
(C) Bolivia
(D) Canada

Answer: (C) Bolivia

Q47. Which one is the highest altitude capital city in the World

(A) La Paz, Bolivia
(B) Thimphu, Bhutan
(C) Quito, Ecuador
(D) Mexico City, Mexico

Answer: (A) La Paz, Bolivia

Q48. The central administrative office for Euro currency is located at

(A) London
(B) Frankfurt
(C) Madrid
(D) Zurich

Answer: (B) Frankfurt

Q49. The construction of Eiffel Tower was completed in the year

(A) 1889
(B) 1858
(C) 1906
(D) 1910

Answer: (A) 1889

Q50. The headquarters of World Bank is located at

(A) New York
(B) Washington
(C) Paris
(D) Berlin

Answer: (B) Washington

Q51. The World Bank is founded in the year
(A) 1936
(B) 1940
(C) 1944
(D) 1946

Answer: (C) 1944

Q52. Which city is known as the ‘City of Two Continents’

(A) Moscow
(B) Sao Paulo
(C) Istanbul
(D) Abu Dhabi

Answer: (C) Istanbul

Q53. The ‘Valley of Kings’ is located in the country

(A) Utopia
(B) Iran
(C) Egypt
(D) Iraq

Answer: (C) Egypt

Q54. The Andes Mountain Range is found in the continent

(A) Europe
(B) Asia
(C) Australia
(D) South America

Answer: (D) South America

Q55. The ethnic group ‘Zulu’ is mainly found in the country

(A) Kenya
(B) Malaysia
(C) South Africa
(D) India

Answer: (C) South Africa

Q56. The Maasai Mara National Reserve is in the country

(A) Tanzania
(B) Kenya
(C) South Africa
(D) Botswana

Answer: (B) Kenya

Q57. Cadbury chocolate was first founded in the city

(A) London
(B) Birmingham
(C) Paris
(D) Zurich

Answer: (B) Birmingham

Q58. The headquarters of Mercedes-Benz is located in

(A) Tokyo
(B) London
(C) Berlin
(D) Stuttgart

Answer: (D) Stuttgart

Q59. Las Vegas city is located in the US state of

(A) Nevada
(B) Arizona
(C) Colorado
(D) Texas

Answer: (A) Nevada

Q60. Which one is the largest state by area wise in US

(A) Ohio
(B) Colorado
(C) Alaska
(D) Kansas

Answer: (C) Alaska

Join Telegram Group Join Now
Join Facebook Group Join Now

Leave a Comment

Your email address will not be published.